Passion

Bliv en del af italiensk fuldblodshistorie

Klassiske italienske bilmærker

De mest kendte italienske fuldblodsmærker er Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Fiat og Maserati. Alle fire mærker er synonyme med hestekræfter, maskulint design og en køreoplevelse ulig den, du finder hos andre bilmærker.

Alfa Romeo skiller sig ud

Af de fire mærker adskiller Alfa Romeo sig særligt fra de andre. I 2010 kunne italienske Alfa Romeo fejre sin 100 års fødselsdag. Alfa Romeo har siden 1910 defineret italiensk fuldblod, krydret med en passion og lidenskab, som ikke findes andre steder i bilverdenen. Designet er gennemgående udfordrende og maskulint, mens køreoplevelsen veksler mellem blid og temperamentsfuld, afhængig af, hvad du er i humør til.

Alfa Romeo som garant for ægte italiensk fuldblod

Historien om Alfa Romeos unikke og maskuline design begynder i 1907, hvor en milanesisk aristokrat går sammen med en fransk bilproducent om at grundlægge Darracq Italiana. De første biler rullede ud fra fabrikken i 1910 i Napoli, og havde fra 24 hestekræfter fra fabrikken. Produktionen af Darracq-biler blev senere flyttet til Portello, en forstand til Milano, hvor virksomheden blev omdøbt til Anónima Lombarda Fabbrica Automobili (ALFA).

Her starter Alfa Romeos spæde engagement i racerløb også. Et engagement som lige siden har defineret Alfa Romeos betydelige varemærke som garant for ægte italienske fuldblodsbiler.

Alfa og Romeo

I 1916 kommer en napolitansk iværksætter ind i billedet. Nicola Romeo overtog den fulde kontrol over Alfa i 1919, og i 1920 blev bilproducents navn officielt ændret til Alfa Romeo. Den første model som bar det særprægede logo var Alfa Romeo Torpedo, som fås med henholdsvis 20 og 30 hestekræfter.

Enzo Ferrari kommer til

I 1923 kom en ung tidligere Alfa-racerkører ansat som chefdesigner. En beslutning der senere skulle revolutionere Alfa Romeo, men faktisk også hele automobilindustrien.

Relationen mellem Ferrari og Alfa Romeo

Enzo Ferrari arbejdede for Alfa Romeo fra 1920 til 1929. Han forlod Alfa Romeo i 1929 for at starte Scuderia Ferrari i Modena, hvor Ferrari stadig har hovedsæde den dag i dag. Men faktisk rullede den første Ferrari først fra fabrikken i 1947.

Fra 1929 til 1938 sendte Alfa Romeo biler til Scuderia Ferrari, hvor Enzo Ferrari og hans folk tunede dem, og forberedte dem til baneræs. I 1938 valgte Alfa Romeo dog at holde sine baneræsere i egne rækker, og det banede vejen for den første Ferrari nogensinde: 125 S.

Få et glimt af Italien i Tilst

Hos Juel Auto har vi stor rutine og erfaring med italienske fuldblodsbiler fra Alfa Romeo, Maserati, Ferrari og Fiat.

Respekt for traditioner

Vi vedligeholder din bil med respekt og forståelse for mærkernes lange, flotte og stolte historier. Vi passer godt på din bil, og selvom vores fysiske lokaler er i Tilst, så sørger vi for, at din bil oplever samme nærvær og lidenskab, som hvis den var hjemme i Italien.